Σελίδες

Tuesday, June 19, 2012

Περιμένω συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ο Φ.Κουβέλης


O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης ΚουβέληςΑθήνα
Μήνυμα ότι η ΔΗΜΑΡ προτάσσει τα σημεία προγραμματικής σύγκλισης, καθώς και το ζήτημα της φερεγγυότητας των προσώπων που θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση έστειλε ο Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο των διεργασιών για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι αναμένει συγκεκριμένες απαντήσεις επ' αυτών από τον πρόεδρο της ΝΔ. Ο Φώτης Κουβέλης πρόκειται να συναντηθεί εντός της ημέρας με τον Αντώνη Σαμαρά.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, επιταχύνονται οι διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο Φ.Κουβέλης έχει ζητήσει απάντηση επί των 7 σημείων που έχει προτείνει η ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει προγραμματική σύγκλιση, ενώ έχει θέσει και θέμα φερεγγυότητας προσώπων.

Ο ίδιος δεν έχει θέσει ως όρο την μη ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο άλλα στελέχη θέτουν μετ' επιτάσεως το θέμα των προσώπων, ακόμη και του προέδρου της ΝΔ.

Σε αυτό το κλίμα βρίσκεται, για παράδειγμα, ο Οδυσσέας Βουδούρης, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ 99,5.

Στη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ ακούστηκαν αντίθετες φωνές στο ενδεχόμενο συνεργασίας, αλλά τελικά υιοθετήθηκε η εισήγηση του Φ.Κουβέλη.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των 17 βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, υπάρχουν τρεις (Οδυσσέας Βουδούρης, Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Μιχελογιαννάκης) που διαγράφηκαν από το ΠΑΣΟΚ επειδή καταψήφισαν το πρώτο ή το δεύτερο μνημόνιο.
Newsroom ΔΟΛ

No comments:

Who's among us