Σελίδες

Tuesday, June 26, 2012

Νέος υπουργός Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας


Ο καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας, θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.
"Με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ,υπουργός Οικονομικών ορίζεται ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, κ. Ιωάννης Στουρνάρας", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Ο κ. Στουρνάρας εκλήθη στη συνάντηση που θα έχουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 το απόγευμα στην Κηφισιά.
Ο κ. Στουρνάρας, θα πάρει τη θέση του προοριζόμενου υπουργού Οικονομικών Βασίλη Ράπανου, ο οποίος λόγω προβλημάτων υγείας έστειλε την Πέμπτη. επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό.
Γ. Στουρνάρας:
"Η Ελλάδα έχει δυνατότητες"
"Η Ελλάδα έχει δυνατότητες. Υπάρχει δυνατότητα να ξεφύγουμε από την κρίση", ανέφερε ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαδογιάννη "Η άνοδος και η πτώση του Homo Economicus" (Εκδόσεις Παπαδόπουλος).
Στη διάρκεια των τελευταίων μόνον ημερών μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, επέστρεψαν στο τραπεζικό σύστημα περίπου δύο δισ. ευρώ, ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα έχει δυνατότητες.
Υπάρχει τοίχος κατεστημένων νοοτροπιών που δεν θέλουν να ακούσουν ότι η Ελλάδα έχει δυνατότητες, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας
Ποιος είναι ο Γιάννης Στουρνάρας
Ο Γιάννης Στουρνάρας, γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1986-1989), ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989-1994), τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994-2000), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ.ά.
Από το 1989 διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γενικός επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.
Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ανέλαβε το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012.

No comments:

Who's among us